Jungle fever® Dance

Om Jungle fever® DanceJungle fever®  är en dansstil som utvecklats av dansaren, dansläraren och koreografen Recheal Kambugu, uppvuxen i Uganda och i Sverige.

Som förklaring till namnet Jungle fever® säger Recheal:

”Lusten att dansa är som en feber, och i djungeln kan man vara helt och hållet sig själv. Där finns ingen som håller en tillbaka!

 I Jungle fever® dansar vi tillsammans, och samtidigt uppmuntras var och en att uttrycka sig själv fullt ut, på många olika vis.

 Just be you and go for it!”

Jungle fever® är utvecklad med influenser från Östafrikansk dans, Ragga, Street, Jazz och Dancehall. Vi dansar mest till klubbsväng från världens olika hörn, men det kan också bli till något helt annat. Ofta kommer musiken från dagens Afrika.  Det kan vara traditionella tongångar, eller nyare – med inslag av med House, Hip-Hop, RnB, Dancehall och Reggaeton.

I Jungle fever® ligger tyngdpunkten lågt och vi svänger kring vårt eget centrum, med rullande höfter och coola armar. Det är en lekfull och prestigelös stil där det vackra får vara fult och tvärtom! Grunden läggs med enkla styrkeövningar för mage, rygg och armar, följda av teknikövningar med fokus på rörlighet i svanken, bäckenet och ryggen.

Sen dansar vi – allt mer starka, mjuka, modiga och glada!

 

 

Content protection is powered by http://jaspreetchahal.org